Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Endemične rastlinske in živalske vrste

Madagaskar je svojevrsten geografski in zgodovinski paradoks. Čeprav je le malo oddaljen od afriške celine, se ljudje identificirajo kot del indonezijskega arhipelaga.

Preberi več

Kako so Portugalci odkrivali Madagaskar

»Jeana Rodrigesa Pereira, enega izmed kapitanov flote Tristana da Cunha, je med nevihto, kakor že dva pred njim, ločilo od ostalih. Pristal je pri ustju Matitanane na vzhodni obali Madagaskarja, kjer je dobil informacije o bogastvu dežele. Ugrabil je dva domorodca, ki sta imela na roki srebrne zapestnice ter jih odvedel v Mozambik. 

Preberi več

Malgaški pregovori

"Tisti, ki ima zaprte oči trdi, da ni Boga."

»Bog gleda z visokega, pa vendar vidi to, kar je skrito.«

»Ne misli, da se lahko skriješ v osamljeni dolini, kajti Bog je vedno nad tvojo glavo.« 

»Bog ne mara slabega.«

»Bolje se je pregrešiti proti ljudem, kakor proti Bogu.«

»Bog ni Bog samo enega!«

Preberi več

Poklon kraljici in antešaški kralj

Po smrti (uboju) kralja Radama II. je postala kraljica njegova vdova Rasoherina (vladala od 1863 – 1868). Takoj po prevzemu oblasti je poslala odposlance do daljnih vojaških postojank po otoku in odposlanci različnih plemen so morali priti v Antananarivo, da bi izkazali kraljici čast in obnovili prisego fevdne dolžnosti.

Preberi več

Lovljenje sužnjev

»Trgovci včasih posodijo majhne vsote denarja postavnemu človeku. Ob času vračila ga dvakrat vprašajo za denar in če ga ne more takoj vrniti, vzamejo njega samega za plačilo, ga vklenejo ter stlačijo s stoterimi drugimi v tamkajšnjo skladišče, dokler se ne pokaže prilika, da ga naložijo na ladjo.

Preberi več

Misijonsko središče

Translate

Slovenian Croatian English French German Italian Russian